Най- добрия начин да станете добър кракер е постоянно да се упражнявате и упражнявате докато овладеете всички тънкости на този "занаят" . Ще минат години докато постигнете това , но най-важното нещо е да не се отчайвате от трудни програми и да продължавате до като не постигнете желаният резултат .

Казаното по-горе не бива да ви отчайва тъй като с помощта на нужните програми и уроците, представени на тази страница вие ще може да осъществите първите си начинания в тази област само за няколко минути .

И така първото нещо което трябва да направите е да се сдобиете с програмите , които ще ви помагат да реализирате своите проекти . Най-необходимите програми са : Debugger (Soft-Ice ) , Disassembler( W32Dasm или друг ) , Hex Editor( Hex Workshop или Hiew ), също така: FileMon, RegMon, ProcDumb и някакъв Assembler, C(C++) или Pascal компилатор.

( Всичките тези програми може да ги намерите на много места по мрежата или тук )

Добре е да имате някакви познания по програмиране,  но дори и да нямате  не трябва да се притеснявате защото в уроците достатъчно е застъпено обяснението както на основните неща от assembler, така също и на повечето от функциите на по-горните програми .

Разбира се за да можете да правите всичко това ще са ви нужни и различни програми върху които да изпробвате наученото , както и сами да се упражнявате .Най-лесният начин да се сдобиете с такива програми е да използвате многоброините CD-та от различни компютърни списания , които са пълни с всякакви "shareware" и "demo" програми , или пък да си ги свалите от многото места предлагащи безплатни програми по интернет .

След всичко казано до тук може да се захващате с уроците дадени по-долу.
( Ако си нямате и понятие от assembler  може да изкарате един бърз курс тук )


Плюс-Минус 5.60

CoffeeCup HTML Editor v8.2

Регистриране на WinZip 7.0

Microangelo98


Hosted by uCoz